AMP NetConnect Üzletág


Üzletág vezető: Szemenyei Bertalan

Munkatársak: Melovics Péter, Perger László, Tarcza Julianna, Rónai Péter, Dombai Norbert

Az AMP márkanév 1941-óta ismert a világon, első nagy szabadalma a forrasztás nélküli elektromos csatlakozások készítése volt. Ma a világ egyik vezető elektronikai eszközgyártója, vezető szerepet tölt be a passzív kommunikációs hálózatok fejlesztésében, a nemzetközi szabványok kialakításában, az optikai és nagy teljesítményű hagyományos kábelezési rendszerek gyártásában és telepítésében. Az AMP 1999-óta az amerikai TYCO vállalatcsoport érdekeltségi körébe tartozik. 2011-től, az ADC Krone csoport felvásárlását követően a cég hivatalos neve TE Connectivity Enterprise Network Solutions, majd a 2015-ös akvizíciót követően a CommScope család tagjává vált.

Print

Print

A technológia magas színvonalának és a termékek nagy megbízhatóságának bizonyítékaként a CommScope világszerte, így Magyarországon is 25 éves alkatrész, illetve rendszer garanciát biztosít a garancia programban meghatározott AMP NETCONNECT termékekből, a képesített szakemberek által épített hálózati rendszerekre.

Cégünk 1989 óta alkalmazza a lokális hálózatok kivitelezésénél az AMP, majd később az AMP NETCONNECT termékcsalád optikai és réz csatlakozó elemeit. Ennek is köszönhetően az OMIKRON, 1998-óta AMP Master Disztribútori, majd 2004-től kezdődően AMP System Master Disztribútori, az akvizíciót követően pedig jelenleg CommScope disztribútori minőségben képviselője és forgalmazója Magyarországon AMP NETCONNECT termékcsaládnak.

Cégünk szervezetében a disztribúció önálló üzletágként működik, “OMIKRON AMP NETCONNECT Center” néven. Az OMIKRON AMP NETCONNECT Center munkatársai magas szintű AMP képesítéssel és termék ismerettel rendelkeznek. Vezető műszaki munkatársunk rendelkezik a legmagasabb szintű AMP képesítéssel, mely egyben feljogosítja az AMP NETCONNECT termékekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek oktatására is. Ennek megfelelően a CommScope (korábban TE CONNECTIVITY) és az OMIKRON rendszeresen együttesen szervezi meg a hosszú idejű garancia biztosításához szükséges különböző szintű telepítői tanfolyamokat.

Az AMP NETCONNECT Center legfőbb feladata a viszonteladói hálózat kiszolgálása és magas szintű technikai támogatás biztosítása. Az optikai és hagyományos hálózati anyagokat többnyire saját raktárkészletből biztosítjuk. Az anyagok megfelelő utánpótlását a CommScope (korábban TE CONNECTIVITY) több európai raktár bázisa biztosítja.

A hatékonyabb kiszolgálás érdekében 2010 októberében az üzletág megnyitotta webáruházát, melyen keresztül a partnerek ajánlatot kérhetnek, illetve rendeléseket adhatnak fel, és követhetik nyomon azok státuszát a számla kifizetéséig. A webáruház lehetőséget biztosít az érdeklődök számára, hogy az AMP termékekről naprakész műszaki információkat kaphassanak. A webáruház címe: https://webshop.omikron.hu

A NETCONNECT Center az Informatikai Szolgáltatások üzletággal együttműködve biztonságos hátteret nyújt az ügyfelek számára az optikai és hagyományos hálózatok területén az üzleti tárgyalásoktól a tervezésen át a kivitelezésig. Szükség esetén lehetőség van a hálózat építés során, művezetés és minőség ellenőrzés igénybe vételére. Rendelkezésre áll az összes LAN, WAN hálózatban használatos AMP optikai csatlakozó, a szakértelem, a szerelési technológia és a szükséges műszerezettség is.

Az AMP nagy hangsúlyt fektet a folyamatos innovációra és az egyre szigorodó szabványok betartására. Sok termékkel, rendszerrel irányt mutat az új szabványok bevezetésére, részese a szabványok kialakításában. Lásd MT-RJ optikai csatlakozó rendszerek, igazi CAT6-os és Cat7-es jelátvitel megvalósítása.

A eszközök tervezésénél a pontosság, a könnyű használhatóság, a hatékony működés, a nagy megbízhatóság, a hosszú élettartam és az esztétikus kivitel mellett kiemelkedő a egyszerű és gyors szerelhetőség is, melyhez a szerszámokat és ellenőrző műszereket is a CommScope(korábban TE CONNECTIVITY) biztosítja.

Szinte egyedülálló megoldásokat nyújt a passzív hálózatok felügyeletére, menedzselhetőségére az AMPTRAC rendszerrel, vagy adatközponti illetve egyéb speciális esetekre kifejlesztett MPO és MRJ megoldásokkal, melyek mindegyike a nagyobb megbízhatóságot biztosítja a rendszerek számára!

Az OMIKRON AMP NETCONNECT Center tevékenységének fontos része, a folyamatos a képzés és a korszerű információk átadása a partner cégek számára.

További információk, hírek és vásárlás: http://webshop.omikron.hu