Optikai és strukturált hálózatok tervezése


  • MVM csoport - Az MVM a MAVIR és több kisebb MVM vállalat új székházának strukturált hálózatának tervezése. Tervezési szempont volt a beköltöző vállalatok függetlenségének biztosítása, a beruházás értékállósága, a 10 Gbites végponti sebesség feltételeinek biztosítása, a 25 éves rendszergarancia, az on-line elektronikus dokumentáció elkészítése.
  • Budapest Bank Nyrt. - A bank új székházának strukturált hálózatának tervezési szempontjai voltak: a beruházás értékállósága, a 10 Gbites végponti sebesség feltételeinek biztosítása, a 25 éves rendszergarancia, a végponti csatlakozó szerelvények cserélhetősége.
  • TVK Nyrt. - A teljes gyár optikai hálózatának és az üzemi épületek strukturált hálózatának tervezése és nagy részének telepítése. A munka érdekessége, hogy az első optikai hálózat 1989-ben az üzem optikai gerinceken működő Token Ring hálózatának kiépítését szolgálta, azóta 10 Gbites gerincek működnek kritikus üzemi körülmények között. Tervezési szempont volt a redundancia, az extrém hőmérsékleti viszonyok, a vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, a különleges mechanikai védettség.
  • WANNET Kft. - Városi passzív optikai szolgáltatói hálózat tervezése. Tervezési szempont volt a város teljes lefedettségének, a szolgáltatás rugalmas bővíthetőségének biztosítása a lehető legalacsonyabb költségek mellett.