IT infrastruktúra dokumentáció és vizualizáció


Az OMIKRON Informatika Kft. több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik IT rendszerek tervezése, üzemeltetése és dokumentálása terén. Cégünk IT hálózatok és adatközpontok dokumentációját és vizualizációs megoldását hozza létre ügyfeleinek a Graphical Networks partnereként a netTerrain alkalmazások platformján.

A netTerrain egy 100%-ban web alapú, igény szerint méretezhető, új generációs szoftver, amellyel IT rendszerek és adatközpontok átfogó, komplex, hierarchikus vizualizációja valósítható meg egyetlen adatbázisból.

Dokumentációs szolgáltatásaink:

Konzultáció: A megrendelő hálózatának, adatközpontjának megismerésével kiválasztjuk a megfelelő szoftver-alkalmazást és meghatározzuk a működési környezetet. A gyártótól megkérjük a lehetséges kedvezményeket és támogatást.

Rendszertelepítés: Kialakítjuk a netTerrain platform HW-SW telepítési környezetét (Windows szerver, MS SQL szerver). Telepítjük és beállítjuk az alkalmazás elemeit. Konfiguráljuk és teszteljük az alkalmazás szervert.

Bevezetés: A megrendelő igényei szerint definiáljuk a hierarchikus szinteket, kialakítjuk a jelölésrendszert és felépítjük a fastruktúrát. A szükséges eszközkészletet felvesszük a netTerrain katalógusába. Elkészítjük a dokumentáció első verzióját.

ITK adaptáció: Vállaljuk az ITK adapterek alkalmazásával a netTerrain és más felügyeleti szoftverek összekapcsolását, a kívülről érkező adatok integrálását és vizualizálását.

netViz migráció: Meglévő netViz/Visio dokumentációját átültetjük GN netTerrain platformra és adaptáljuk az újgenerációs szoftver által nyújtotta vizualizálási lehetőségeket.

Üzemeltetés: Képzett szakembergárdával vállaljuk a netTerrain platformon elkészült dokumentáció naprakész üzemeltetését. A megrendelő által szolgáltatott adatok alapján aktualizáljuk a dokumentációt. Igény szerinti új diagram nézeteket és riport formátumokat készítünk.