Graphical Networks


Graphical-Networks-logo_thumb

Aki hálózat dokumentációval foglalkozott az elmúlt 25 évben, biztosan találkozott a netViz dokumentációs szoftverrel.  Ez a nagyszerű termék a cégek közötti felvásárlási akciók során életét befejezte. Fejlesztői azonban 2007-ben létrehozták a Graphical Networks céget, amelynek termékei néhány év alatt a DCIM és a HÁLÓZATI DOKUMENTÁCIÓS szoftverek világában vezető pozícióba kerültek.

A Graphical Netvorks netTerrain platformja új alapokra helyezi az IT hálózatok és adatközponti infrastruktúrák vizualizálását és analizálását. Támogatást nyújt a teljes IT infrastruktúra optimalizálásához, fejlesztéséhez, hatékony menedzseléséhez és üzemeltetéséhez.

graphical02

A netTerrain felsőfokon tudja mindazt, amit egy ideális dokumentáló és vizualizáló rendszernek tudnia kell, nevezetesen:

 • IT hálózati és adatközponti infrastruktúra elemeinek valósághű megjelenítését
 • valós információt nyújt a rendelkezésre álló kihasználtsági adatokról
 • jó keresési opcióval rendelkezik az eszközök gyors beazonosításához
 • IT és DC rendszerek NOC képernyős valósághű megjelenítését
 • integrációt biztosít a legismertebb IT menedzsment és monitorozó eszközökhöz
 • discovery és importálási lehetőségeket az eszközök gyors integrálására
 • az eszközök szín-kódolt, élő státusz megjelenítését

A netTerrain ötvözi az általában részletes, de nem naprakész hagyományos dokumentációs eszközök és a real-time de a részleteket nem visszaadó hálózat menedzselő és monitorozó eszközök által nyújtott előnyöket.

A netTerrain egy 100%-ban web alapú, igény szerint méretezhető, új generációs szoftver, amellyel IT rendszerek és adatközpontok átfogó, komplex, hierarchikus vizualizációja valósítható meg egyetlen adatbázisból.

AZ OMIKRON A GRAPHICAL NETWORKS PARTNERE

Az OMIKRON Informatika Kft. több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik IT rendszerek tervezése, üzemeltetése és dokumentálása terén. Cégünk IT hálózatok és adatközpontok dokumentációját és vizualizációs megoldását hozza létre ügyfeleinek a Graphical Networks partnereként a netTerrain alkalmazások platformján.

A GRAPHICAL NETWORKS TERMÉKEI

Az OMIKRON Informatika Kft. az alábbi termékek licenceit értékesíti természetesen minden szükséges műszaki információval és szolgáltatással.

netTerrain DCIM

A netTerrain DCIM egy új generációs, web-alapú adatközpont infrastruktúra management és dokumentáló szoftver, amely valós rálátást biztosít az adatközpont aktuális kihasználtság és teljesítmény állapotára. A netTerrain DCIM több felhasználós környezetben teszi lehetővé IT adatközpontok és hálózatok hierarchikus, egészen komponens szintig történő vizualizációját és eszköznyilvántartását.

graphical03

graphical04

netTerrain Logical

A netTerrain Logical egy web-alapú hálózat modellező és dokumentáló szoftver, mely IT hálózatok és rendszerek, valamint a kapcsolódó folyamatok vizualizálását teszi lehetővé. A beágyazott információk könnyen kezelhető adatvezérelt diagramokon igény szerint jeleníthetők meg, illetve kérdezhetők le.

graphical05

 

graphical06

netTerrain Enterprise

A netTerrain DCIM és a netTerrain Logical termékek ötvözete. A netTerrain Enterprise lehetővé teszi az adatközponti fizikai nézetből a hálózati logikai nézetbe való átlépést és vissza. Támogatja az IT rendszer gyors megértését, így a hibabehatárolási idő rövidebb lesz. Alkalmazásával alacsonyabb költséggel magasabb szolgáltatási szint biztosítható.

Integration Toolkit

A netTerrain Integration Toolkit egy adat importáló és integrációs eszköz. Segítségével különböző gyártók hálózatmenedzser és monitorozó szoftverei által szolgáltatott adatok valós idejű importja és szinkronizálása valósítható meg. Többek között az alábbi ismertebb rendszerekhez készült beépített adapter:

 • Castle Rock SNMPc
 • Cisco Prime
 • HP Network Node Manager (NNM)
 • Microsoft MOM/SCOM
 • Red Hat Linux (RHN – Red Hat Network)
 • Solarwinds Orion Network Performance Monitor (NPM)
 • VMWare VCenter / Virtual Center
 • Zenoss

A meglévőkön kívül, bármilyen egyéni adapter készítését is támogatja a rendszer.

graphical07

netViz migráció

Meglévő netViz dokumentáció integrálható netTerrain platform alá, átmentve a katalógus és projekt eszközkészletet, az adatokat és diagramokat. A migrációnak köszönhetően a korábbi dokumentáció a jelenleg legkorszerűbb, beágyazott adat-vezérelt vizualizációs eszközzel folytatható.

Visio import-export

Meglévő Visio dokumentáció diagramjai importálhatóak. A széles választékban hozzáférhető Visio stencilek feltölthetők a netTerrain katalógusába. Visioba való exportáláskor az adatmezők, de akár az aldiagramok is mentésre kerülnek.

graphical08

AZ OMIKRON DOKUMENTÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSAI

Konzultáció és értékesítés

A megrendelő hálózatának, adatközpontjának megismerésével kiválasztjuk a megfelelő szoftver-alkalmazást és meghatározzuk a működési környezetet. A gyártótól megkérjük a lehetséges kedvezményeket és támogatást.

Rendszertelepítés

Kialakítjuk a netTerrain platform HW-SW telepítési környezetét (Windows szerver, MS SQL szerver). Telepítjük és beállítjuk az alkalmazás elemeit. Konfiguráljuk és teszteljük az alkalmazás szervert.

Bevezetés

A megrendelő igényei szerint definiáljuk a hierarchikus szinteket, kialakítjuk a jelölésrendszert és felépítjük a fastruktúrát. A szükséges eszközkészletet felvesszük a netTerrain katalógusába. Elkészítjük a dokumentáció első verzióját.

ITK adaptáció

Vállaljuk az ITK (Integration Toolkit) adapterek alkalmazásával a netTerrain és más felügyeleti szoftverek összekapcsolását, a kívülről érkező adatok integrálását és vizualizálását.

netViz migráció

Meglévő netViz/Visio dokumentációját átültetjük GN netTerrain platformra és adaptáljuk az újgenerációs szoftver által nyújtotta vizualizálási lehetőségeket.

Üzemeltetés

Képzett szakembergárdával vállaljuk a netTerrain platformon elkészült dokumentáció naprakész üzemeltetését. A megrendelő által szolgáltatott adatok alapján aktualizáljuk a dokumentációt. Igény szerinti új diagram nézeteket és riport formátumokat készítünk.

KAPCSOLAT

A Graphical Networks megoldások specifikációjában és szolgáltatásaink értékesítésében az Ön rendelkezésére áll a termék és szolgáltatás menedzserünk:

Lenkei Győző

lenkei@omikron.hu

+36 1 210-2882

További részletes műszaki információkat a GN honlapján talál: www.graphicalnetworks.com