fbpx

A felhő egyik legnagyobb előnye, hogy a fizikai
infrastruktúra (adatközpontok) beszerzése és
üzemeltetése helyett egy gyorsabban reagáló
és könnyebben elérhető IT rendszert garantál a
vállalkozásod számára.

Legyen szó privát vagy publikus
felhőszolgáltatásról, vagy akár hibrid
megoldásról, a piacon egyedülálló
szakértelemmel csapatunk segít az igényeidhez
illő felhő kialakításában a tervezéstől az
üzemeltetésig.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, konzultálj
szakértő kollégáinkkal a felhőben rejlő
lehetőségekről!

Az űrlap kitöltését követően kollégánk 1-2
munkanapon belül felveszi a kapcsolatot.

A konzultáció igénylése semmilyen
elköteleződéssel vagy kötelezettséggel nem jár.

Érdekel a felhőszolgáltatás

Cég mérete (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

A felhőszolgáltatás

A felhőszolgáltatás lényege, hogy a vállalkozások az informatikai stratégiájuk részeként nem, vagy csak részben fejlesztik saját adatközpontjukat és az adatok, fájlok, programok tárolására és futtatására helyi eszközök helyett távoli infrastruktúrát alkalmaznak. Ez a megoldás számtalan előnnyel jár, melyet érdemes megismerni.

A felhő 9 legnagyobb előnye:

A felhőt lehet szeretni vagy nem, de az tagadhatatlan, hogy a vállalkozások hatékony és rugalmas működéséhez jelentősen hozzájárul napjainkban. Számos racionális, üzleti érv szól a felhőmegoldás mellett:

Frissítések és karbantartás letudva

az üzemeltetési feladatok nem a te vállad nyomják, nem kell aggódnod a rendszerfrissítések miatt. A felhőszolgáltatásoknál az infrastruktúra karbantartása és a frissítések mind a szolgáltató feladatai.

Skálázhatóság

a felhő lehetővé teszi az erőforrások rugalmas és gyors skálázását. Szükség esetén könnyedén növelhető vagy csökkenthető a rendelkezésre álló erőforrások mennyisége, ami hatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé.

Költséghatékony

a felhőszolgáltatások minimalizálják a kezdeti beruházási költségeket. Csak annyiért kell fizetned, amennyire szükséged van, és csak akkor, amikor szükséged van rá.

Rugalmasság

kényelmesen, egy felületen keresztül a felhasználók bárhol és bármikor elérhetik a felhőben tárolt adatokat, ami a többszörösére növeli a rugalmasságot és a munkavégzés helyfüggetlenségét.

Alkalmazások egy helyről mindenkinek

a felhő egyszerűbbé teszi az alkalmazások elérhetőségét és a VDI (Virtual Desktop Infrastructure – virtuális asztali infrastruktúra) kialakítását, üzembehelyezését és üzemeltetését.

Biztonságos

a titkosítás, a hitelesítés és a redundáns adatközpontok a nagy felhőszolgáltatóknál alapelvárást jelentenek, de csapatunk a privát felhőszolgáltatások védelmére is kiváló megoldásokkal rendelkezik.

Automatizált

a felhőben elérhető automatizációk tovább egyszerűsítik a szolgáltatások kezelését és a folyamatokat.

Csapatmunkához ideális

a felhő felületet teremt a valódi csapatmunkához, ahol többen, egyidejűleg dolgozhatnak ugyanazon a feladaton vagy projektben.

Környezettudatos

a felhő az erőforrások hatékony használatára törekszik, így minimalizálva a környezeti terhelést.

A gyors és hatékony munkavégzéshez nagyban hozzájárulnak a felhőalapú megoldások, amelyek egyszerre adnak tökéletes választ a távoli munkavégzés, az adattárolás és a gyorsan változó erőforrásigények okozta problémákra – keress fel minket és alakítsuk ki együtt a számodra ideális felhőmegoldást! Konzultálj kollégánkkal!

Milyen kérdéseket érdemes végiggondolnod, ha felhőszolgáltatásban gondolkozol?

Privát vagy publikus felhő?

A felhőszolgáltatásokkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés, hogy publikus vagy privát felhőt válasszunk. A publikus felhőszolgáltatást nagy szolgáltatóktól van lehetőségünk igénybe venni.

A privát felhő rendelkezik a felhőszolgáltatás minden előnyével, mégis megadva azt az érzetet, hogy az adataink saját kézben maradnak. A privát felhő kialakításában az egyik legjelentősebb piaci megoldás a VMware.

Minősített szakértői csapatunk tudására mind a publikus, mind a privát felhőinfrastruktúra kialakításában számíthatsz a tervezéstől az adatmigráción át a biztonsági rendszerek kialakításáig és üzemeltetésig egyaránt. Kérj konzultációt és beszéljük meg, hogy melyik felhőmegoldás illeszkedik a legjobban az IT stratégiádhoz!

100% felhő vagy hibrid megoldás?

Ha felhőszolgáltatás igénybevételén gondolkozunk, akkor dönthetünk úgy, hogy mindent felhőalapon tárolunk, de hibrid megoldások is elérhetők, amelyben az IT infrastruktúrát részben saját telephelyen, részben pedig a felhőben alakítjuk ki.

A hibrid megoldás esetén a fizikai és a virtuális infrastruktúra gyors és biztonságos kommunikációjának létrehozásában is tudunk segíteni. Mindezt nem kell egyedül kitalálnod, egyeztess róla szakértőinkkel és találjuk meg az ideális megoldást együtt

Biztonságos a felhő?

Ha felhőszolgáltatás igénybevételén gondolkozunk, akkor dönthetünk úgy, hogy mindent felhőalapon tárolunk, de hibrid megoldások is elérhetők, amelyben az IT infrastruktúrát részben saját telephelyen, részben pedig a felhőben alakítjuk ki.

A hibrid megoldás esetén a fizikai és a virtuális infrastruktúra gyors és biztonságos kommunikációjának létrehozásában is tudunk segíteni. Mindezt nem kell egyedül kitalálnod, egyeztess róla szakértőinkkel és találjuk meg az ideális megoldást együtt

Hogyan dolgozunk mi

A megfelelő virtuális hálózati környezet kialakítása komoly szakértelmet igényel. A felhőmegoldások esetében fontos, hogy egy olyan rendszert alakítsunk ki, amely maximálisan illeszkedik a jelenlegi igényekhez és egyben jövőálló, illetve kalkulál a növekedési potenciállal.

A cél a kényelmes, gyors és rugalmas munkavégzés, a stresszmentes IT környezet kialakítása a felhőben. Ehhez fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk, tudatosan tervezzük és építsük fel a virtuális infrastruktúrát, a virtuális gépek rendszerét, a tárolókat és a biztonsági beállításokra is külön figyelmet fordítsunk.

1. lépés – igények pontos felmérése és megfogalmazása
2. lépés – lehetséges megoldások kidolgozása
3. lépés – ideális felhőkörnyezet kialakítása
4. lépés – migráció – meglévő adatok feltöltése a virtuális 5. környezetbe
5. lépés – átfogó biztonsági rendszer kialakítása a virtuális térben

Testreszabott felhőmegoldások terén számíthatsz csapatunkra. Tedd meg az első lépést a hatékonyabb működési forma felé – vedd fel velünk a kapcsolatot és nézzük meg együtt, milyen felhőmegoldás lenne ideális a számodra!

Amikkel dolgozunk

Azure

M365

VMware

Ha felhőszolgáltatásról van szó, számíthatsz szakértő csapatunk tudására és tapasztalatára. Találjuk meg együtt az igényeidhez illő megoldást!

Kapcsolat

1084 Budapest, József u. 53.

info@omikron.hu

+36 1 313 7855

Információt kérek

Cég mérete (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező