fbpx

Alapozd meg vállalatod hatékonyságát megbízhatóan működő hálózati infrastruktúrával! Professzionális IT üzemeltetést akár 24/7 rendelkezésre állással!

Legyen szó akár WAN, LAN, Wi-Fi, menedzsment vagy sávon kívüli (OoB) hálózatról, szakértői csapatunknak van rá hálózatüzemeltetési megoldása.

Tervezés, telepítés, konfigurálás, karbantartás és felügyelet terén is számíthatsz átfogó és több évtizedes tudásunkra és tapasztalatunkra.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, konzultálj szakértő kollégáinkkal arról, hogy a hálózatüzemeltetés miként járul hozzá a közép- és nagyvállalatok sikeréhez!

Az űrlap kitöltését követően kollégánk 1-2
munkanapon belül felveszi a kapcsolatot.

A konzultáció igénylése semmilyen
elköteleződéssel vagy kötelezettséggel nem jár.

Érdekel a hálózatüzemeltetés

Cégméret (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Hálózatüzemeltetés

A vállalatok mindennapos hatékony működésének alapját adják az IT hálózatok. Ha a hálózat megfelelően üzemel, akkor biztosítja a kommunikációt és az erőforrások megosztását az eszközök között. Épp ezért olyan fontos, hogy az informatikai stratégia szerves részét képezze a tudatos hálózatüzemeltetés, amely magába foglalja az informatikai rendszerek telepítését és folyamatos felügyeletét, illetve a biztonsági intézkedések végrehajtását és a karbantartást.

7+1 előny, ami miatt megéri a hálózatüzemeltetés

A hálózatüzemeltetés a hatékony és megbízható informatikai rendszerek alapja, amellyel a vállalat gördülékeny és professzionális működéséhez jelentősen hozzájárul, de emellett más előnyei is vannak.

Megbízhatóság

a hálózatüzemeltetéssel biztosítjuk a hálózati rendszer folyamatos és megbízható működését, minimalizálva a leállásokat és az esetleges szolgáltatások megszakadását.

Teljesítmény optimalizálás

az üzemeltetés során a hálózat teljesítményét is folyamatosan monitorozzuk és elemezzük, ami a hatékonyabb erőforrásfelhasználás és a gyorsabb adatátvitel első lépése.

Biztonság

a hálózatüzemeltetés bizonyos szintig magában foglalja a biztonsági szabályzatok kialakítását és fenntartását, a különféle IT biztonsági rendszerek (pl. IDS/IPS – Intrusion Detection/Prevention Systems) és adatvédelmi megoldások beállítását, hogy megvédjük az IT infrastruktúrát a kiberfenyegetésektől.

Skálázhatóság

a célunk az igényeidhez illő hálózati infrastruktúra kialakítása – egy olyan rendszer tervezése, implementálása és üzemeltetése, amely a mindennapi IT kihívásaidra ad választ és könnyen alkalmazkodik a változásokhoz is.

Hibakeresés és diagnosztika

a hálózatüzemeltetés során szakértői csapatunk a hibalehetőségeket proaktív módon próbálja kivédeni, ha azonban mégis bekövetkeznének hibák, azokat gyorsan azonosítja és javítja.

Rendszeres karbantartás

a rendszeres karbantartással és frissítéssel naprakész és biztonságos hálózatot tartunk fent, minden esetben törekszünk a lehetséges hibák kiszűrésére és megelőzésére.

Költséghatékonyság

az optimálisan működő hálózat megkönnyíti a napi munkamenetet és még a működési költségeket is csökkentheti. A folyamatos karbantartással és üzemeltetéssel minimalizálható az olyan kieséseknek és hibáknak az esélye, amelyek nagyobb költségeket vagy károkat okozhatnak.

Információforrás

a hálózati tevékenység folyamatos nyomon követése segít megalapozott döntést hozni az IT fejlesztésekre vonatkozóan, illetve a jövőbeli igényeknek való megfelelésben is. Megérzések helyett valós adatokat kapsz a vállalat IT igényeiről.

Milyen hálózat üzemeltetése?

Nem kérdés, hogy a professzionális hálózatüzemeltetés a közép- és nagyvállalatok számára elengedhetetlen. De milyen hálózatokra gondolunk, amikor hálózatüzemeltetésről beszélünk?

A IT infrastruktúra tekintetében megkülönböztetünk WAN, LAN, Wi-Fi, menedzsment és sávon kívüli (OOB) hálózatokat.

LAN – a LAN (Local Area Network vagy helyi hálózat) alatt értjük azt a hálózati infrastruktúrát, amely egy földrajzilag jól behatárolt területen belül helyezkedik el, például egy irodában, gyárban vagy egy campus területén. A LAN hálózatot a helyi számítógépek, nyomtatók és egyéb eszközök alkotják, amelyek vezetékes kapcsolaton vagy Wi-Fi hálózaton keresztül kommunikálnak a közös munkakörnyezetben.

WAN – a WAN (Wide Area Network) egy olyan hálózattípus, amely távolabbi helyszíneket kapcsol össze, például telephelyeket vagy gyárépületeket, és lehetővé teszi az eszközök és rendszerek közötti zökkenőmentes kommunikációt. A WAN technológiákba beleértjük a tradicionális megoldásokon (bérelt vonal, MPLS, 3G/4G/5G, LTE stb.) túl a következő generációs megoldásokat (pl. SD-WAN) is.

Wi-Fi hálózat – a vezeték nélküli adatátvitel eszközei (elérési pontok, PoE switch-ek, kontrollerek), amelyek a Wi-Fi hálózatot alkotják, rádiófrekvenciás jelek segítségével teszik lehetővé a stabil és zavartalan adatkapcsolatot, például a szerver és a végpont között, vagy az egyes számítógépek között.

VPN – egy olyan virtuális magánhálózat, amely mint egy külön telephely jelenik meg az IT infrastruktúrában. A VPN lehetővé teszi, hogy az otthoni felhasználók és a kisebb telephelyek titkosított védett csatornán érjék el a központi infrastruktúrát – mintha minden eszközünk egy irodában lenne elérhető.

Menedzsment hálózat – egy olyan dedikált hálózat, amelyet az informatikai rendszerek és eszközök menedzselésére, felügyeletére és karbantartására alakítunk ki. Célja a rendelkezésre állás és a hálózati teljesítmény maximalizálása.

Sávon kívüli (OOB) hálózat – az out-of-band egy olyan különálló hálózatot jelent, amelyet az eszközök kezelésére és monitorozására használhatunk. Ezenfelül az elsődleges hálózat kiesése esetén tartalék útvonalat biztosít kritikus IT eszközeink elérésére.

A különféle hálózatok nem zárják ki egymást, sőt tudatos tervezéssel egymásra épülve egy szinergikus rendszer alakítható ki belőlük. Szakértői csapatunk átfogó szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezik az eltérő hálózatok területén – az igény felmerülésétől a tervezésen, beüzemelésen át az üzemeltetésig mindenben számíthatnak ránk partnereink. Tartozz te is partnereink közé, vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk az igényeidhez illő hálózatüzemeltetési megoldásokról

Így dolgozunk mi

A stresszmentes IT környezet kialakításához a professzionális hálózatüzemeltetés elengedhetetlen, főleg közép- és nagyvállalati szinten. Fontos, hogy a hálózat és a hozzá illeszkedő rendszerek maximálisan megfeleljenek a vállalat valós igényeinek. Ez csak úgy érhető el, ha lépésről lépésre haladunk, tudatosan tervezünk már a IT hálózatok kialakításakor és az üzemeltetésre is megfelelő hangsúlyt fektetünk.

1. lépés – igények pontos felmérése és megfogalmazása
2. lépés – jelenlegi hálózat felmérése
3. lépés – hálózati igények pontos megfogalmazása
4. lépés – hálózat kialakítása
5. lépés – hálózat folyamatos zavartalan üzemeltetése akár 24/7 rendelkezésre állással
6. lépés – folyamatos kommunikáció és együttműködés

Testreszabott hálózatüzemeltetési megoldások terén számíthatsz csapatunkra. Tedd meg az első lépést a hatékonyabb működés és a stresszmentes IT környezet felé – vedd fel velünk a kapcsolatot és találjuk meg a vállalkozásod számára ideális hálózatüzemeltetési megoldást

Kapcsolat

1084 Budapest, József u. 53.

info@omikron.hu

+36 1 313 7855

Információt kérek

Cégméret (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező