fbpx

A hatékony munkavégzésnek és az üzleti folyamatok zavartalan működésének alapja a saját adat-, alkalmazás- és hálózati igényekhez illő adatközponti infrastruktúra.

Nemcsak rack szekrényeket, szervereket, adattárolókat és szünetmentes tápegységeket adunk, hanem hatékony adatközponti infrastruktúrákat is alkotunk. A tervezés, beszerzés, telepítés és integrálás teljes folyamatában számíthatsz tapasztalt csapatunkra.

Tapasztald meg az igényekhez maximálisan illő adatközponti infrastruktúra minden előnyét! Vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a lehetőségeket!

Az űrlap kitöltését követően kollégánk 1-2
munkanapon belül felveszi a kapcsolatot.

A konzultáció igénylése semmilyen
elköteleződéssel vagy kötelezettséggel nem jár.

Érdekelnek az adatközponti megoldások

Cég mérete (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Amiben számíthatsz csapatunk szakértelmére:

  • Adatközponti igények felmérése, szaktanácsadás
  • Adatközponti aktív és passzív hálózat tervezése
  • Adatközponti eszközök beszerzése, beüzemelése és integrálása minden komponenssel: rack szekrények, szerverek, adattárolók, szünetmentes tápegységek
  • Adatközponti hálózatok teljeskörű üzemeltetése akár 24/7 rendelkezésre állással
  • DR site és virtualizációs környezet kialakítása

Adatközponti infrastruktúra

Saját szerverterem kialakítása számos előnnyel jár, különösképpen, ha vállalatod nagy mennyiségű adatot kezel és egyedi alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat használ, amelyek speciális hardverkövetelményekkel rendelkeznek és nagyfokú ellenőrzésre és testreszabhatóságra van szükségetek az IT infrastruktúra terén. Emellett más előnyei is vannak a saját adatközpontnak.

7 érv a saját adatközpont kialakítása mellett

100%-os irányítás

a saját infrastruktúrában a hardver, szoftver és hálózati konfigurációk szabadon alakíthatók az üzleti céloknak megfelelően.

Maximális adatbiztonság

a saját szerverterem az adatok teljes ellenőrzésére és a biztonsági intézkedések testreszabására is ideális megoldás.

Skálázhatóság

az adat-, alkalmazás-, hálózati és végpontigények alapján rugalmasan lehet skálázni a hardveres erőforrásokat.

Alacsonyabb hosszú távú költségek

az adatközpont építése jelentős kezdeti költségekkel járhat, viszont hosszú távon a vállalat jobban ellenőrizheti és tervezheti az infrastruktúrával kapcsolatos költségeit, illetve a rugalmasabb és hatékonyabb hardverkihasználtságból tovább profitálhat.

Egyedi alkalmazások és szolgáltatások kezelése

a speciális hardverkövetelmények hatékony kezelése is lehetséges a saját adatközpontban.

Teljesítményellenőrzés és -optimalizálás

a saját adatközpont esetében nagy figyelmet fordítunk a teljesítmény monitorozására és optimalizálására az igényeknek megfelelően.

Professzionális támogatás

az OMIKRON csapatával a saját adatközponthoz kapcsolódó minden feladatot könnyedén kiszervezhetsz, így nem kell külön IT részleget fenntartanod és folyamatosan üzemeltetned. 24/7-es rendelkezésre állással és több évtizedes tapasztalatunkkal támogatunk a stresszmentes IT környezet kialakításában.

Adatközpont-virtualizáció és DR site

A fizikai adatközpont tervezése és korszerűsítése során mindig érdemes külön figyelmet fordítani a DR site és a virtualizáció kérdéseire is.
A DR (Disaster Recovery) site másodlagos infrastruktúraként üzleti katasztrófa vagy rendszerhiba esetén az üzletmenet folytonosságát és az adatok helyreállítását teszi lehetővé, míg a virtualizáció egy teljes virtuális infrastruktúra kialakítására irányul.

Az adatközpont kapcsán a fizikai rendszer tervezése, kiépítése és beüzemelése mellett a DR site és a virtualizáció terén is számíthatsz mérnök csapatunk tudására és tapasztalatára. Vedd fel velünk a kapcsolatot és beszéljük meg a részleteket

Így dolgozunk mi

Hiszünk abban, hogy a nagyvállalatok az igényeikhez illő adatközponttal még nagyobb sikereket képesek elérni. Ezért munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk az üzleti igények felmérésére és definiálására, hogy arra a legjobb megoldást tudjuk nyújtani partnereinknek:

1. lépés – igények pontos felmérése és megfogalmazása
2. lépés – jelenlegi szerverterem felmérése
3. lépés – adatközpont-tervezés (szükség esetén eszközök beszerzése)
4. lépés – adatközpont kialakítása
5. lépés – DR site kialakítása és virtualizáció bevezetése igény szerint
6. lépés – folyamatos üzemeltetés, karbantartás, frissítés – kulcsszerepben a kommunikáció és együttműködés

Tedd meg az első lépést a hatékonyabb működés, a stresszmentes IT környezet felé – vedd fel velünk a kapcsolatot és alakítsuk ki a számodra ideális adatközponti infrastruktúrát!

Milyen márkákkal dolgozunk

Kapcsolat

1084 Budapest, József u. 53.

info@omikron.hu

+36 1 313 7855

Információt kérek

Cég mérete (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező