fbpx

Legyél felkészült! Térképezzük fel IT rendszered gyenge pontjait és előzzük meg a kibertámadások okozta katasztrófákat! Segítünk, hogy eligazodj az innovatív IT biztonsági megoldások között. Célunk az igényeidhez illő, ellenálló, szinergikus IT biztonsági rendszer kialakítása.

Legyen szó tűzfalról, sérülékenységvizsgálatról, jelszóhigiéniáról, fizikai végpontvédelemről vagy behatolásvédelemről, számíthatsz szakértői csapatunkra az első lépéstől kezdve.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és maximalizáljuk vállalkozásod kibervédelmét!

Az űrlap kitöltését követően kollégánk 1-2
munkanapon belül felveszi a kapcsolatot.

A konzultáció igénylése semmilyen
elköteleződéssel vagy kötelezettséggel nem jár.

Érdekel az IT biztonság

Cégméret (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

IT biztonság

A kiberfenyegetések, az illetéktelen hozzáférések, az adatokkal való visszaélések a megfelelő védelem hiányában ellehetetleníthetik a vállalatok napi működését és hosszútávú károkat is képesek okozni. A hálózatok, rendszerek és adatok védelme az informatikai stratégia egyik alappillére.

Az 5 legfontosabb IT biztonsági terület

Amikor IT biztonságról beszélünk, akkor komplett rendszerekben gondolkozunk, amelyek átfogó védelmet nyújtanak partnereinknek a támadások ellen, és lefedik a legfontosabb IT biztonsági területeket, melyek a következők:

Adatvédelem

magában foglalja az adatok gyűjtését, tárolását, feldolgozását és átvitelét, de kiterjed az adatokhoz való hozzáférések tudatos kezelésére, változtatására és megsemmisítésére is.

Hálózatbiztonság

a hálózatban lévő minden eszköz (szerver, számítógép vagy IoT eszköz) védelme a külső támadásoktól és az illetéktelen hozzáférésektől. Ide tartoznak elsősorban a tűzfalak, IDS/IPS (Intrusion Detection/Prevention System) megoldásaink.

Vírus- és malware elleni védelem

átfogó védelmet biztosít az eszközöknek a kártékony szoftverek ellen. Az vírusirtó szoftverek mellett további védelmi mechanizmusokkal erősítjük az ellenállóképességet.

Jogosultságkezelés

az IT biztonságban kiemelten fontos szerepet kap a jogosultságok tudatos kezelése, hogy naprakészen lássuk, hogy mely felhasználók és rendszerek pontosan milyen adatokhoz és erőforrásokhoz férhetnek hozzá.

Incidenskezelés

fontos, hogy az esetleges támadás esetén gyorsan és hatékonyan tudjunk reagálni (pl. fertőzött eszköz azonnali automatikus leválasztása a hálózatról). Az IT biztonság magában foglalja a potenciális veszélyek elemzését, az esetleges incidensek felismerését és hatékony kezelésüket.

Az IT biztonsági megoldások folyamatosan változnak és fejlődnek, a rendszeres frissítések és ellenőrzések kulcsfontosságúak a biztonság fenntartásában.

IT biztonsági szolgáltatásaink

Hiszünk abban, hogy az IT biztonság esetében is a vállalat valós igényeihez illeszkedő egyedi megoldások tudnak a legjobban működni. Minden esetben arra törekszünk, hogy a partnereinknél felmérjük a lehetséges támadási pontokat és ezek lefedésére innovatív megoldásokkal szolgáljunk.

Palo Alto és Fortinet újgenerációs tűzfalak (Next Generation Firewalls): az IT biztonság egyik alapja a megfelelő tűzfal. Egyedi tűzfalmegoldásainkról bővebb információt itt találsz.

IT/OT hálózatvédelem: a hálózatra csatlakozó eszközök (számítógépek, okostelefonok, IoT) hozzáférésének szabályozásával minimalizáljuk a biztonsági kockázatokat és lokalizáljuk az esetleges vírusfertőzéseket, ezáltal kivédjük a hálózatot célzó támadásokat.

IT kiterjesztett végpontvédelem: célja az IT infrastruktúra kiberfenyegetések elleni védelmének megerősítése és az esetleges támadások gyors azonosítása, valamint az azokra adott valós idejű reakció. Átfogó védelmet nyújt a különböző kiberfenyegetések ellen, ideértve a malware-t, ransomware-t és egyéb támadásokat. Automatizált eszközökkel segíti az IT biztonsági csapatot az események elemzésében és az azokra való válaszadásban, így minimalizálva az emberi beavatkozás szükségességét.

Központi logmenedzsment és -analízis: a logok gyűjtésével és elemzésével könnyebben azonosíthatóvá válnak a biztonsági incidensek, ami a felderítést és a reagálást is felgyorsítja.

BIOS/Firmware védelem: a hardver inicializálását és az operációs rendszer betöltését végző mechanizmusokat célzó támadások komoly problémákat tudnak okozni, épp ezért kiemelten fontos a BIOS védelme, amelyben számíthatsz IT biztonsági szakértőink tudására.

Jelszóhigiénia: a megfelelő jelszavak alkalmazása a vállalati környezetben legalább olyan alapvető kritérium az IT biztonság szempontjából, mint a tűzfalak alkalmazása. A jelszavak ellenőrzése (erősség és egyediség szempontjából), valamint a rendszeres csere jelentősen hozzájárul a támadások kivédéséhez. Ebben is van megoldásunk.

Sérülékenységvizsgálat: célzottan átvizsgáljuk az IT rendszert adott biztonsági szempontok mentén és azonosítjuk, felfedjük az esetleges biztonsági kiskapukat (sebezhetőségi pontokat). Célunk az, hogy megerősítsük a rendszert a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben, ezáltal megelőzve a potenciális támadásokat.

Etikus hacker szolgáltatás: a sérülékenységvizsgálathoz hasonlóan ebben az esetben is a biztonsági rések azonosítása és kijavítása van a fókuszban, hogy a vállalati IT infrastruktúra a valós támadásokkal szemben már maximálisan ellenálló legyen.

Ne bízd IT rendszered biztonságát a véletlenre! Ismerd meg részletesebben az IT biztonsági megoldásokban rejlő lehetőségeket – vedd fel velünk a kapcsolatot, kapj valós képet a jelenlegi helyzetről, hogy maximalizáljuk IT biztonsági védelmed.

Milyen márkákkal dolgozunk

Kapcsolat

1084 Budapest, József u. 53.

info@omikron.hu

+36 1 313 7855

Információt kérek

Cégméret (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező