fbpx

A felhasználók számának növekedésével az adatmennyiség- és a sávszélességigény rohamosan nő. A vállalatod Wi-Fi hálózata készen áll ekkora terhelésre?

Az üzleti életben a hatékonyságot megtöbbszörözhetjük villámgyors le- és feltöltéssel, folyamatosan stabil internetkapcsolattal és maximális lefedettséggel.

Akár Wi-Fi diagnosztika, akár hálózattervezés, -kivitelezés vagy -üzemeltetés, amit keresel, szakértői csapatunkra számíthatsz.

Tapasztald meg a professzionális Wi-Fi hálózat előnyeit, a stresszmentes IT környezetet és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Az űrlap kitöltését követően kollégánk 1-2
munkanapon belül felveszi a kapcsolatot.

A konzultáció igénylése semmilyen
elköteleződéssel vagy kötelezettséggel nem jár.

Érdekelnek a Wi-Fi megoldások

Cégméret (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Amiben számíthatsz csapatunk szakértelmére

Wi-Fi hálózattervezés

Wi-Fi hálózatkiépítés

Wi-fi hálózat konfigurálása

Wi-Fi eszközök beszerzése

Wi-Fi mérés és diagnosztika

Wi-Fi hálózatüzemeltetés

Wi-Fi hálózat biztonsági beállításai

Wi-Fi – vezeték nincs, stabil professzionális hálózat van

A Wi-Fi hálózatok folyamatos frissítése és karbantartása a vállalatok informatikai stratégiájának egyik alappillére. Az üzleti életben az irodák és gyárak mindennapi működéséhez elengedhetetlen a stabil és megbízható internetet garantáló Wi-Fi. A rendszer azonban csak akkor képes megfelelően működni, ha a fizikai hálózat kialakítása, az AP kiosztás és a teljesítmény a vállalat egyedi igényeihez és a helyiség adottságaihoz illeszkedik.

Legyen szó akár egy iroda, gyár, hotel vagy konferenciaterem teljes Wi-Fi hálózatának kialakításáról, mérnök csapatunk tudására és tapasztalatára mindenképp számíthatsz!

Wi-Fi hálózattervezés

Fontos, hogy az eszközök telepítése előtt pontosan lássuk, hogy milyen igényeket kell kiszolgálnia a rendszernek. A Wi-Fi hálózat esetében épp ezért az első lépés az igények pontos megfogalmazása és a tervezés. Szakértő kollégáinkra a tervezés teljes folyamata alatt számíthatsz – az alaprajz és a tervezett végpontok száma alapján részletes tervet állítanak össze, amiből látható, hogy milyen típusú és hány darab eszköz szükséges a maximális lefedettséghez és a stabil vezeték nélküli hálózat kiépítéséhez.

Hőtérképes mérés és diagnosztika

„Tudod, abban a sarokban nincs net…”

A már meglévő Wi-Fi hálózat teljesítményének optimalizálása is egy jó lépés a stresszmentes IT környezet megteremtése felé. A Wi-Fi hálózat teljesítményét számtalan tényező befolyásolhatja: az épület szerkezete, a falak anyaga és vastagsága, de a csatlakozó felhasználók száma, illetve a le- és feltöltött adatmennyiség ugrásszerű növekedése is okozhat anomáliákat.

Ilyen esetben helyszíni felmérés keretén belül vizsgáljuk meg a Wi-Fi hálózat felépítését és teljesítményét. Ehhez minősített mérnök csapatunk az Ekahau mérési rendszert használja, mellyel a Wi-Fi hálózat teljes életciklusa nyomon követhető. A rendszer lehetővé teszi, hogy pontosan lekövessük az olyan paramétereket, mint a lefedettség és az adatátvitel. Az információk alapján megalapozott döntés születhet arról, hogy a megadott rendszert finomhangoljuk vagy új rendszerre van szükség.

 

Láss tisztán és hozz megalapozott döntést a Wi-Fi hálózattal kapcsolatban – beszéljük meg a részleteket!

1, 2, 3, … Wi-Fi7

A Wi-Fi teljesítményét a kor is befolyásolja, hiszen ez a hálózat is „elöregszik”. A vezeték nélküli hálózat hatékonysága nagyban függ attól, hogy milyen Wi-Fi szabvány szerint működnek a benne lévő eszközök. A korábbi Wi-Fi hálózatok (Wi-Fi4, Wi-Fi5) közelednek az életciklus végéhez. Ezeknél a korábbi verzióknál az adatátvitel lényegesen alacsonyabb és kevesebb felhasználót tudnak kiszolgálni egyidejűleg, mint az olyan innovatív megoldások, mint a Wi-Fi7. Szakértőink már fel vannak készülve a Wi-Fi7 átállásra – ha kérdésed van, keress minket!

RUCKUS – kevesebb eszköz, jobb lefedettség

A RUCKUS kifejezetten nagy igénybevételre tervezte eszközeit. A nemzetközileg elismert gyártó eszközei több ezer szobás hotelek, nagyvállalatok, stadionok, campusok, egészségügyi létesítmények teljes Wi-Fi hálózatának kiszolgálására lettek kifejlesztve a hatékonyság jegyében.

A RUCKUS rendszerével kevesebb eszköz (router, AP) szükséges a kívánt lefedettség eléréséhez. Emellett a RUCKUS egyedi antenna technológiájának köszönhetően intelligens módon, az igényekre reagálva teszi még stabilabbá az internetkapcsolatot a felhasználók számára.

A könnyű kezelhetőséghez az alacsonyabb eszközigény mellett a központi kezelőfelületet (controller) a felhőalapú analitika is nagyban támogatja. A RUCKUS megoldásairól részletesen itt olvashatsz – vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Emellett nagy előnye, hogy a RUCKUS Wi-Fi hálózat az IoT eszközök menedzselését is lehetővé teszi egy hálózaton és kezelőfelületen belül.

Így dolgozunk mi

A stresszmentes IT környezet alapja a stabil internet és maximális lefedettség – egy professzionális Wi-Fi hálózat. Hiszünk abban, hogy minden vállalatnak az egyedi igényeihez illő Wi-Fi rendszerre van szüksége a hatékonyság megtöbbszörözéséhez. Ezért munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk az üzleti igények felmérésére és definiálására, hogy arra a legjobb megoldást tudjuk nyújtani.

1. lépés – igények pontos felmérése és megfogalmazása
2. lépés – jelenlegi Wi-Fi hálózat felmérése
3. lépés – hálózattervezés (szükség esetén eszközök beszerzése)
4. lépés – Wi-Fi hálózat telepítése és konfigurálása
5. lépés – Wi-Fi-t érintő biztonsági rendszerek kialakítása
6. lépés – folyamatos üzemeltetés, karbantartás, frissítés – kommunikáció és együttműködés

 

Tedd meg az első lépést a hatékonyabb működés, a stresszmentes IT környezet felé – vedd fel velünk a kapcsolatot és találjuk meg a vállalkozásod számára ideális Wi-Fi megoldást!

Milyen márkákkal dolgozunk

Kapcsolat

1084 Budapest, József u. 53.

info@omikron.hu

+36 1 313 7855

Információt kérek

Cégméret (munkavállalók száma szerint)*

Adatkezelési tájékoztató

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező