fbpx

RUCKUS & OMIKRON

"
A RUCKUS hivatalos magyarországi disztribútoraként időről időre lehetőségünk nyílik betekinteni a színfalak mögé – megismerni az innovációkat, a tervezett fejlesztéseket. A RUCKUS idén is sok újdonsággal készül az IoT területén és új szintre emeli a mesterséges intelligencia alkalmazását az IT szektorban, a hálózatmenedzsmentben. Az OMIKRON IT Architect-je, Fodor László a következő írásban összegyűjtötte, hogy mik […]

A RUCKUS hivatalos magyarországi disztribútoraként időről időre lehetőségünk nyílik betekinteni a színfalak mögé – megismerni az innovációkat, a tervezett fejlesztéseket. A RUCKUS idén is sok újdonsággal készül az IoT területén és új szintre emeli a mesterséges intelligencia alkalmazását az IT szektorban, a hálózatmenedzsmentben.

Az OMIKRON IT Architect-je, Fodor László a következő írásban összegyűjtötte, hogy mik azok a fejlesztések, amelyek a legnagyobb változást hozhatják a közeljövőben ezeken a területeken.

Kezdjük egy gyors áttekintéssel, ami bemutatja a Ruckus IoT Suite gyors és könnyű működést biztosító rendszer alapelemeit:

RUCKUS IoT Suite

Az alábbi komponensek alkotják a RUCKUS IoT Suite-ot:

  • RUCKUS IoT modulok: Rádióvevők, amelyek csatlakoznak egy RUCKUS IoT-ready AP-hoz, és lehetővé teszik a végponti kapcsolódást olyan szabványok alapján, mint például a Bluetooth Low Energy (BLE) és a Zigbee.
  • RUCKUS IoT-ready hozzáférési pontok (AP-k): RUCKUS IoT modulok használatával beépített IoT-támogatást biztosítanak több szabványos vezeték nélküli hozzáféréshez Wi-Fi és nem Wi-Fi IoT végpontok számára.
  • RUCKUS SmartZone & IoT vezérlő: Egy hálózati kontroller, amely kezelőfelületet biztosít a WLAN és az IoT forgalom számára.
  • RUCKUS IoT Insights: Egy virtuális kontroller, amely a RUCKUS IoT controller kiegészítése. Alkalmazásszintű elemzést, kezelést és naplózást végez a RUCKUS IoT eseményekről, az alkalmazásszintű megoldásokra összpontosítva.

 

ÚJDONSÁG!

A RUCKUS IoT Insights 2.0 – Adatgyűjtés és elemzés valós időben

Az IoT Suite egyik kiemelkedő eleme az IoT Insights 2.0, az intelligens analitikai eszköz, amely átfogó betekintést ad az IoT-hálózatok teljesítményébe és működésébe. Az IoT Insights 2.0-val valós időben lehet figyelni és felügyelni az eszközök állapotát, valamint gyűjteni és elemezni az adatokat. A RUCKUS IoT Insights API-t biztosít, amely lehetővé teszi a beépítést harmadik fél épületkezelő ökoszisztémáiba.

Technológiai újítás: a LoraWAN szenzorok támogatásának fejlesztése folyamatban van, amely többszöröségre növeli a hatótávot az IoT eszközök számára.

Mesterséges Intelligencia (MI) alapú hálózatkezelés és üzemeltetés

RUCKUS One – nem a jövő, ez már a jelen

Támogatás a gyorsabb és jobb üzleti döntésekben + egyedi felhasználói élmény.

A RUCKUS One egy mesterséges intelligencia (MI) alapú hálózat kezelő és üzleti intelligencia platform, amely egyszerűsíti a nyilvános és magánvállalati hálózatok telepítését és kezelését. Az intuitív, “szándék-alapú” munkafolyamatok lehetővé teszik a gyorsabb hálózatkiépítést, -kezelést és -felügyeletet akár:

  • több helyszínen,
  • több ügyfél hálózatán,
  • egy időben,
  • egyetlen felhasználói felületen keresztül.

Hálózat monitorozás és módosítás bárhol, bármikor a RUCKUS One-hoz kifejlesztett mobilalkalmazásban!

Fejlett mesterséges intelligenciát használva a RUCKUS One gyorsan reagál a szolgáltatást érintő problémákra, és megakadályozza, hogy a hálózati anomáliák szolgáltatást érintő kiesést okozzanak. Az eseteket kritikusság szerint osztályozza, ez alapján priorizál. Nemcsak azonosítja és riportot készít az incidensekről, hanem kiváltó ok-elemzést (RCA) végez és konkrét javaslatokat is nyújt az ilyen incidensek megoldására.

ÚJDONSÁG!

A mesterséges intelligencia által vezérelt rádióerőforrás-kezelés (AI-RRM), mely minimalizálja az interferenciát, meghatározza az optimális Wi-Fi csatornát és csatorna szélességet is.

A RUCKUS One 2023.06.14. óta elérhető. A cikkben említett további fejlesztések mindegyikét az idei, 2023-as év végéig, de legkésőbb a jövő év elejére ígéri a RUCKUS.

Kérdés, vagy további információs esetén vedd fel a kapcsolatot velünk.